Biografija

Neven i Nenad Žugaj rođeni su 19.04.1983. godine u Zagrebu. Žive u Zagrebu. Hrvanjem se bave od svoje 10 godine života. Završili su Sportsku gimnaziju, nakon toga studiraju na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te 2007. godine postaju profesori kineziologije. Iste godine upisuju Temeljnu časničku školu, postaju  poručnici Oružanih snaga Republike Hrvatske. 2014. prekidaju svoju časničku karijeru, te osnivaju vlastiti hrvački klub i preko svoje tvrtke Suplex sport d.o.o. postaju zastupnici njemačke tvrtke Foeldeak, specijalizirane za sportsku opremu.

 U seniorima Neven nastupa u kategoriji do 75 kilograma, a Nenad do 85 kilograma. Prvi klub im je bio hrvački klub “Hrvatski dragovoljac”, a sada nastupaju za hrvački klub “Lika”, a od jeseni 2011. natječu se i u 1. Bundesligi, za klub “Asv Nendingen”.

Neven je osvajač prve hrvatske medalje nakon osamostaljenja. Okitio se brončanom medaljom na prvenstvu Europe 2005. i brončanom medaljom na prvenstvu Svijeta 2011. Jedini je hrvatski hrvač s naslovom svjetskog vojnog prvaka! Najdraža mu je srebrna medalja sa prvenstva Svijeta koja mu je donjela naslov VICE PRVAKA SVIJETA 2014. i dvije pobjede nad aktualnim olimpijskim pobjednikom!

Nenad se može pohvaliti pobjedama nad aktualnim olimpijskim pobjednikom, svjetskim prvakom, viceprvakom svijeta te prvakom Europe. U dosadašnjoj karijeri najjače sjaje svjetska bronca iz Moskve 2010., mediteransko zlato iz Pescare 2009., te najnovija europska bronca iz Tbilisia (Gruzija) 2013.

Zahvaljujući hrvanju proputovali su velik dio svijeta, od svjetskog prvenstva u Kini i Uzbekistanu, priprema u SAD-u, Bjelorusiji, europskih prvenstava u Danskoj, Finskoj, Rusiji, Bugarskoj, Švedskoj, mediteranskih igara uŠpanjolskoj i Italiji, svjetskog vojnog prvenstva u Indiji, turnira u Azerbedžanu, Rumunjskoj, Mađarskoj, Turskoj, Srbiji, Sloveniji…

Social